Annons
Nyheter

Flygplatsaktivister i nya förhör

På lördagen blir det nya förhör med de sju aktivister som på fredagen greps på Sturups flygplats. Det var när de sju försökte ta sig in till landningsbanan för att hindra ett inrikesplan från att lyfta som de greps.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2008

Alla sju är misstänkta för försök till luftfarstsabotage. Förhör hölls under fredagen och efter det anhölls de misstänkta.– De ville inte säga så mycket i förhören. Idag kommer vi att hålla nya förhör med alla sju, säger polisens inre befäl Hasse Persson.Enligt Hasse Persson kommer åklagaren att fatta ett beslut om vad som kommer att hända med de sju misstänkta först efter att alla sju har förhörts. Det innebär att en eventuell frigivning eller beslut om häktning troligtvis tidigast kan komma vid 17-18-tiden.Som längst har polisen möjlighet att hålla de sju misstänkta inlåsta under 96 timmar innan beslut om frigivning eller häktning behöver fattas av åklagaren.Aktivisterna tillhör gruppen Klimax och de greps när de handgripligen ville protestera mot inrikesflygets påverkan på klimatet.Carl Johan Engvall 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons