Nyheter

Flora tvåa i ponny-SM

Silver i ponny-SM är Flora Wingårds senaste framgång på hästen Sergeant Pepper. Men Baskemöllatjejen värderar inte helgens medalj särskilt högt.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2002

- Jag borde vara nöjd men jag hade faktiskt tänkt vinna. Medalj hade jag definitivt förväntat mig så jo, jag får väl vara lite nöjd i alla fall, säger Flora Wingård, 14 år. Bara på drygt en månads tid har hon hunnit ta två medaljer i NM, bli 13:e tjej i ponny-EM i Belgien och senast i helgen ta silver i SM för D-ponnyer. Alla framgångar har nåtts med 16-årige Sergeant Pepper. - Nu ska han få vila i två månader. Sedan siktar vi på inomhus-SM. Via två kvalomgångar var Flora Wingård en av 25 ryttare som tog sig till A-finalen. Den bestod av två olika banor och redan på första banan försvann guldchansen. - Vi fick ett nedslag och då sabbades allt. Sedan nollade vi på andra banan men det hjälpte inte eftersom Angelica Augustsson red felfritt på båda. I stället blev det omhoppning om silvret mellan Flora och Alexander Zetterman. Alexander gick ut först men ramlade av sin häst redan vid det andra hindret. - Då var det bara att gå in och rida säkert. Vi fick ett nedslag men det spelade ju ingen roll. Flora Wingård tävlade även med Nixon B men hon lyckades inte alls få honom på humör och kastade in handduken redan efter första kvaldagen.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.