Nyheter

Fler vill skriva högskoleprovet

36 605 personer har anmält sig till höstens högskoleprov den 25 oktober. Det ären ökning med 11 procent eller 3 571 personer, jämfört med provet hösten 2002. Det konstaterar Högskoleverket.
Nyheter • Publicerad 7 oktober 2003

Intresset för att skriva högskoleprovet har ökat igen efter nedgången under åren 1997 - 2001. Tidigare har en ökning noterats främst i storstäderna. Högskoleverket tolkar det hela som att fler från mindre orter vill satsa på högre studier. Valet av provort för provet görs ofta med utgångspunkt från var man bor. Men valet av studieort tycks inte påverkas av andra faktorer. Därför går det inte säga något om vilka högskolor som kommer att få färre eller flera studenter nästa år. Antalet personer som ska skriva något av de anpassade proven för funktionshindrade har också ökat - från 163 personer hösten 2002 till 212 personer hösten 2003. Fotnot: Högskoleprov äger rum lördagen den 25 oktober. Sista anmälningsdag var den 15 september.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.