Annons
Nyheter

Fler än 125 döda i Mississippi

(Uppdaterad 16.10) Minst 125 personer i delstaten Mississippi har omkommit på grund av orkanen Katrina, konstaterade tidningen The Clarion-Ledger på onsdagen, efter samtal med lokala myndigheter.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2005

I länet Harrison - med de svårt drabbade städerna Biloxi och Gulfport - har –fler än 100 personer omkommit, enligt överste Joe Spraggins vid räddningstjänsten. Kollegan Dee Lumpkin i grannlänet Hancock förklarade för tidningen att –fler än ett dussin omkommit där, samtidigt som 13 personer har rapporterats som döda i andra delar av delstaten.

Några officiella dödssiffror har fortfarande inte lämnats av myndigheterna.

Annons

De evakuerade invånarna i New Orleans kommer inte att kunna återvända hem förrän om tidigast tre-fyra månader på grund av orkanen Katrinas förödelse, sade borgmästaren Ray Nagin till tv-kanalen ABC på onsdagen.

– Vi räknar med tolv till 16 veckor innan folk kan komma in igen, förklarade Nagin, som också oroas över antalet " döda kroppar i vattnet .

– Den tiden kommer när de döda kropparna blir en allvarlig hälsofråga, sade Nagin enligt AFP.

Påven BenedictusXVI sände på onsdagen sina kondoleanser till offrens anhöriga.

" Hans helighet ber även för räddningsarbetarna och alla som är inblandade i att hjälpa katastrofens offer och uppmuntrar dem att härda ut i sina försök att ge hjälp och stöd , hälsade Vatikanens statssekreterare, kardinal Angelo Sodano.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons