Annons
Nyheter

Fiskeriverket förbjuder ryckfiske

Snart blir det svårare att ägna sig åt den uppmärksammade och kritiserade formen av fiske som kallas bulefiske, där stim av lekande fisk söks upp och fångas.
Nyheter • Publicerad 23 juni 2008

Från och med den 1 juli förbjuds nämligen ryckfiske i havet, det vill säga fiske med krokredskap som används till att hugga eller rycka fast kroken utvändigt på fisken.

- Det försvårar bulefisket för dem som har ägnat sig åt metoden att rycka fast fisken, säger Martin Rydgren, avdelningsdirektör på Fiskeriverket, till TT.

Annons

Fiskeriverkets beslut är delvis ett resultat av Uppdrag gransknings skildring av bulefisket i Öresund som SVT sände i våras.

- Det här är lite resultatet av det. Bollen var i rullning sedan tidigare, länsstyrelsen föreslog det ganska långt innan. Men tv-programmet fick oss att sätta fart, säger Martin Rydgren.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons