Annons
Nyheter

Fasttejpad pojke får skadestånd

En tonårspojke som två gånger tejpades fast på skolgården i Malmö inför kamrater får 87 500 kronor i skadestånd av kommunen.
Nyheter • Publicerad 11 december 2007

Beloppet är det största som hittills betalats ut i samband med mobbningsfall i skolorna, rapporterar Ekot.

Barn- och elevombudet (BEO) vid Skolverket har fört pojkens talan gentemot Malmö stad. Ursprungskravet var 150 000 kronor i skadestånd, men parterna har enats om 87 500 kronor efter förlikning. BEO Lars Ahrrenius säger till Ekot att pengar egentligen aldrig kan ersätta ett lidande som ett skolbarn kan bli

Annons

utsatt för under lång tid.

-Men det är ändå en viss kompensation, tillägger han.

Vid det första övergreppet på skolgården till Sundsbroskolan i stadsdelen Limhamn-Bunkeflo tejpades pojken fast vid en stolpe. Omkring 15 elever tittade på. En av dem filmade och filmen lades efteråt ut på internet. Vid det andra tillfället tejpades pojken vid ett träd, också det inför flera kamrater.

Utbildningschefen i Limhamn-Bunkeflo, Mats Båth, fördömer det som pojken utsatts för men är ändå kritisk mot lagen om förbud mot mobbning och annan kränkande behandling i skolan som gäller från den 1 april föra året. Båth tycker att skadeståndet i stället borde regleras enligt brottslagstiftningen.

(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons