Annons
Nyheter

Explosion på turisthotell i Turkiet

En bensintank har exploderat på en femstjärnigt hotell i den turkiska turistorten Antalya, rapporterar tv-bolaget CNN-Türk. Mer än tio turister rapporteras skadade, och en anställd på hotellet har dödats. Det finns inga uppgifter som tyder på att några svenskar skulle ha skadats i explosionen, uppger Nina Ersman, chef för UD:s presstjänst, för TT.
Nyheter • Publicerad 29 mars 2007

Explosionen skedde vid Kaya Hotel i Belek, som ligger utanför själva staden Antalya. Belek är ett populärt resmål, särskilt bland tyskar, israeler och ryssar, skriver nyhetsbyrån AP.

Ambulanser och brandmän rusade till platsen för att evakuera hotellet. Explosionen inträffade dagen efter att hotellets bensintank bytts ut, rapporterar CNN-Türk.

Annons

Såväl Ving som Fritidsresor arrangerar charterresor till Belek, som av det senare bolaget beskrivs som "ett golfresmål av internationell klass".

Ving har 50 gäster i Belek för tillfället men de bor på ett hotell en dryg mil från det drabbade Kaya Belek, uppger Vings informationschef Joakim Eriksson.- Inga av våra gäster har blivit påverkade av detta, säger han till TT.Inte heller Fritidsresor använder sig av hotell Kaya, uppger Alexia Rahm på Fritidsresor.- Vi har inga resenärer alls i området just nu. De första kommer på lördag, säger hon.En person, en anställd på hotellet, rapporteras ha dödats i explosionen som skedde i hotellets kök, enligt flera medier och nyhetsbyråer. Explosionen inträffade i Belek. Fem personer uppges ha skadats.Enligt obekräftade uppgifter är de skadade tre tyskar och två ryssar, uppger Nina Ersman. UD fortsätter dock att söka information om händelsen. Enligt den turkiska nyhetsbyrån Anatolia är dödsoffret i explosionen är hotellets 32-årige slaktare. TT 

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons