Nyheter

Explosion i flerfamiljshus i Malmö

En kraftig bomb sprängde i natt sönder trapphuset till ett femvåningshus på Falsterbogatan i Malmö. Sprängladdningen var placerad utanför en lägenhetsdörr på andra våningen. Men ingen skadades då fönster krossades och lägenhetsdörrarna tycktes in vid smällen.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2008
En kraftig bomb exploderade i ett trapphus i Malmö under natten till fredagen. Bild: Scanpix
En kraftig bomb exploderade i ett trapphus i Malmö under natten till fredagen. Bild: ScanpixFoto: 

-Jag misstänker att det finns någon slags hotbild, sådana här sprängningar görs inte på ren jäkelskap, säger Malmöpolisens inre befäl Daniel Jonasson till TT.

Han tror att nya uppgifter kan komma fram under dagens förhör med de boende i trappuppgången där den kraftiga sprängladdningen exploderade i natt strax före fyra.

Under morgonen pratade polisen kort med de boende och då avslöjades inget om att någon av dem skulle vara hotad. Samtidigt undersöker en byggnadsingenjör om de boende kan få flytta tillbaka till sina lägenheter. Förutom att flera dörrar trycktes in vid smällen förstördes också

dörrkarmarna.

Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Explosionen inträffade kvart i fyra och tack vare att de boende låg i sina sovrum en bra bit från lägenheternas

ytterdörrar skadades ingen människa.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.