Nyheter

Enkelt för Danmark mot Ukraina

Genom en tämligen enkel seger mot Ukraina, 21-17 (11-7) kan Danmark nu bli sämst sexa i EM-slutspelet.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2002

Men det kan självfallet bli betydligt bättre resultat än så - seger mot Sverige i morgon och de rödvita är med och slåss om medaljerna. Danmark började mycket bra, inte minst försvarsmässigt. Ukraina hade uppenbar problem att tränga igenom Danmarks försvar vilket gjorde att Danmark kunde gå fram till en fyramålsledning i paus. I den andra halvleken utökade Danmark försprånget till sex och därmed hade man kopplat segergreppet. Men helt säkert verkade det inte allt inte. Ukraina skärpte till sitt försvarsspelet och Danmark fick plötsligt svårt att komma till avslut. Det var först när man lyckades spela fram sina kantskyttar som det lossnade igen för danskarna. - Jag är glad för segern även om vi inte kom upp i samma standard på anfallsspelet som i de tidigare matcherna. Men det var i och för sig förväntat, man kan inte räkna med att vi skall hålla en så hög nivå genom hela turneringen, menade Danmarks coach Torben Winther. I Danmark imponerades vi mest av målvakten Kasper Hvidt som gjorde flera fina ingripanden. Men Kasper tror att det blir tufft mot Sverige. - Sverige är mycket bra. det blir jäkligt svårt.