Annons
Nyheter

En kundtjänst för hela Arbetsförmedlingen

Nyheter • Publicerad 19 april 2005

Arbetsförmedlingen är på gång att införa ett telefonnummer och en kundtjänst för hela landet. Pilotverksamheten i Sollefteå, som har pågått sedan 2003 och omfattat de tre länen Västernorrland, Kronoberg och Skåne samt Göteborgs stad, utökas i år.

På fredag invigs kundtjänsten i Karlskoga och ytterligare 13 län ansluts. I slutet av april öppnar ytterligare ett kundtjänstkontor i Luleå och 1 juli ska hela landet omfattas.

Annons

– Syftet är att öka tillgängligheten för både arbetstagare och arbetsgivare eftersom kundtjänsten är öppen även på kvällar och helger. Ett samtal till kundtjänst ska komplettera möten med handläggare lokalt, säger Anders Gawell på Arbetsmarknadsstyrelsen.

De flesta som jobbar på kundtjänsten är nyanställda och har genomgått ett halvårs utbildning för att bli arbetsförmedlare. När kundtjänsten är helt utbyggd kommer det att jobba 70 personer i Karlskoga, 80 i Sollefteå och 60 i Luleå. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons