Annons
Nyheter

Elton John kommer till Christinehof i juli

Det blir en riktig höjdare som inviger Christinehofs musiksommar i år. Torsdagen den 3 juli kommer nämligen Elton John och hans 18 följeslagare till slottsparken.
Nyheter • Publicerad 3 april 2003
Elton John lirar solo på Christinehofs scen i sommar.
Elton John lirar solo på Christinehofs scen i sommar.Foto: 

Det har länge gått rykten om denna efterlängtade konsert men först nu, efter väldigt många turer, har Julius AB lyckats få Elton John att bestämma sig. Elton John - Solo in concert - har turnerat runt hela världen och överallt för utsålda hus. Trots sina 18 följeslagare blir Elton John ensam på scen, ja bortsett från en flygel förstås. - Till konserten på Christinehof kommer det säkert 14 000 människor, säger Julius Malmström. Det blir slutsålt. Nytt är att vi kommer att ha en "Golden Cirkle" längst fram nedanför scenen. Och där ska vi ha numrerade sittplatser. De biljetterna blir 130 kronor dyrare än de ordinarie som kommer att kosta 530 kronor. Det är ett lågt pris i jämförelse med vad det kostar på andra ställen. Elton John kommer tyvärr inte att övernatta varken på slottet eller något av de hotell eller bed & breakfast som finns i Tomelilla kommun. Nä, efter konserten har tar planet hem. - Han kommer med sitt eget plan till Sturup, avslöjar Julius. Och han stannar bara över dagen. Kan han komma hem och sova så gör han det. Elton John har faktiskt en 40-årig karriär som sångare och kompositör. Och under de åren har han inte bara överraskat med sina olika stilar han har också gett oss massor av världshits och sålt över 150 miljoner album. Förutom konserten på Christinehof ska han i sommar också till Sundsvall, Danmark och Norge. Det som kan vara bra att veta för alla fans med barn är att alla under 12 år går in gratis i sällskap av betalande föräldrar. Bilparkeringen ingår i biljettpriset. Och som vanligt finns det restaurang och öltält på slottsområdet. - Och självklart är det trevligt med picnic för de som vill det, säger Julius. Men i kontraktet med Elton John har vi faktiskt skrivit in att det inte får förekomma glasflaskor på området. Det kan vara bra att veta.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons