Annons
Nyheter

Elever på Bastionskolan tillverkade rörbomb på skoltid

Under torsdagsförmiddagen kallades bombtekniker till området intill Bastionskolan efter att någon iakttagit ett farligt föremål.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2008
Bild: Tomas Nyberg och Claes Nyberg
Bild: Tomas Nyberg och Claes NybergFoto: 

- Det rör sig om en smällare, modell större, men den är egenhändigt gjord, säger Cindy Schönström-Larsson informatör på polisens länskommunikationscentral.

Tre elever på skolan kopplas till den hemmagjorda bomben och enligt polisen är de misstänkta för allmänfarlig vårdslöshet.

Annons

Kort efter att bomblarmet inkommit till polisen spärrades området väster om Bastionskolan av. Delar av skolan utrymdes och klockan 11.20 anlände polisens bombgrupp från Malmö.

- Bombteknikerna har säkrat föremålet och tar det med sig för att destruera det på annan plats, uppgav Cindy Schönström-Larsson strax efter klockan halv tolv på torsdagen.

Det misstänka förmålet var placerad på ett grönområde i anslutning till förskolan Fågelsången.

- Metallröret står på en fot och på ovansidan av röret är det flikar som är svetsade över toppen, säger Magnus Olsson, polisassistent i Trelleborg.

Enligt Marianne Hammar, rektor på Bastionskolan, tillverkades rörbomben under lektionstid av elever.

Hur kunde det hända?

- Läraren menar att de hade jobbat med den i ett hörn där det hängde ett skynke. Läraren hade på så sätt inte sett vilket gods de arbetat med, säger hon.

Ska ni se över rutinerna?

- Jag vill inte uttala mig om det ännu. Vi är tre rektorer på Bastionskolan, säger Marianne Hammar.

En av de tre rektorerna, Stefan Wikström var på torsdagen på utbildning men han var dock bestämd över att rutinerna bör ses över.

Annons

- Självklart kommer vi att titta närmare på det som hänt, säger han.

Caroline AnderssonAnn EkstrandJohan Silfversten Bergman

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons