Annons
Nyheter

Drygt 1 500 svenskar saknas

På torsdagsmorgonen saknades cirka 1 540 svenskar i det katastrofdrabbade området i Thailand. Men allt fler av dem som inte har gått att få kontakt med har har kommit tillrätta.
Nyheter • Publicerad 30 december 2004

Drygt 2av resebolaget My Travels resenärer i Phuketområdet hade på torsdagsmorgonen kommit tillrätta. Drygt 250 saknas fortfarande. I dessa siffror ingår även de som enbart köpt en flygstol eller reser reguljärt.

- Vi har ingen bekräftad avliden gäst. Av de över 2gäster som vi har fått kontakt med är många helt oskadda fysiskt och andra har skador i varierande grad. Tillståndet är inte livshotande eller kritiskt för någon av dem, säger Claes Pellvik vid My Travel till TT på torsdagsmorgonen.

Annons

Enligt Pelvik är 630 av bolagets resenärer redan hemma i Sverige och många fler av dem som lokaliserats under natten befinner sig i luften.

- Vi har hittad dem på olika passagerarlistor. Det styrker antagandet att de som endast köpt flygstolar inte kontaktar oss i någon större omfattning, säger Pellvik.

Hos Fritidsresor saknas fortfarande cirka 600 personer. Det är samma siffra som på tisdagen. Fem av företagets anställda finns också bland de saknade, enligt företagets informatör Eva Olivecrona.

Reseföretaget Apollo har också under natten fått kontakt med några av sina saknade resenärer. På onsdagen saknades 690 personer varav 280 reste på egen hand.

- Vi har inga listor på hur många som fortfarande saknas men vi får in nya namn hela tiden på människor som har befunnit sig på sjukhus. På ett flyg som kom till Arlanda i natt fanns till exempel en familj på tre personer som vi har betecknat som saknade, säger Peter Bertilsson hos Apollo.

Apollo saknar en reseledare i Phuket-området.

My Travel har ingen personal bland de saknade.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons