Annons
Nyheter

Domkapitlet godkänner inte överklagan

Socialdemokraterna Anne-Marie Welin och Göran Otterwald har till Domkapitlet i Lund överklagat beslut fattade av kyrkofullmäktige i Smedstorp den 27 november förra året.
Nyheter • Publicerad 16 april 2002

Då hade kyrkofullmäktige, som valts för perioden 2002-2005, sitt första möte. Det fattades en del beslut och i protokollet angavs att besluten fattats enligt valberedningens förslag. Och det var just det som socialdemokraterna ville att Domkapitlet skulle pröva. Någon valberedning var nämligen inte utsedd av det nya kyrkofullmäktige. -I demokratisk ordning borde det nyvalda kyrkofullmäktige först utse en valberedning som kan komma med förslag, skrev socialdemokraterna till Domkapitlet. De svarar i sin tur att kyrkoordningen saknar bestämmelser om beredning av valärenden. Val får ske utan beredning. Något formellt hinder mot att låta den gamla valberedningen lägga fram förslag till nyvalda kyrkofullmäktige finns enligt Domkapitlets uppfattning inte.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons