Nyheter

Dispens för färre enheter

Dispensen från säkerhetsbemanningen är klar. Det bekräftar chefen för Polisområde södra Skåne Håkan Jarborg. Likaså att utryckningsenhetens framtid diskuteras.
Nyheter • Publicerad 28 april 2004

- Vi måste diskutera i botten hur vi ska arbeta de närmaste åren, säger han. Men när vi kommer till beslut kan vi inte tillfredsställa alla. Det är bristen på personal inom utryckningsenheten som är orsak till att dispensen beviljades. - Det är närpolischeferna i Trelleborg och Ystad som bestämmer var patrullerna ska utgå ifrån, säger Håkan Jarborg. Det kan också variera mellan våra sexveckors planeringsperioder, även var patrullerna ska utgå ifrån. Ena veckan kan det vara från Ystad och nästa från Trelleborg. Utryckningsenheten i Trelleborg och Ystad är egentligen en verksamhet som utgår från två platser, på gott och ont. - Att ha en verksamhet på två ställen är komplicerat, säger Håkan Jarborg. Det blir svårplanerat. Med en större personal är det lättare att jämna ut och få fulla patruller. Samtidigt finns det olika typer av kriminella i sydväst och i sydöst och det talar emot att lägga ihop enheterna. Beslut om vad som ska ske med utryckningsenheten kommer att tas under maj månad så att alla blir informerade innan sommarsemestrarna börjar. När den eventuella förändringen genomförs är däremot mera oklart. - Jag är inte beredd att ge någon prognos om vad det blir, säger Håkan Jarborg. Vi ska värdera argumenten under andra halvan av maj. Under de akuta problemen ligger personalbristen. Men Håkan Jarborg ser trots allt en ljusning. Inför årsskiftet kommer 14 nya aspiranter till polisområdet och om allt går som planerat stannar många av dem kvar i södra Skåne.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.