Nyheter

Datorteket väg in i arbetslivet

De arbetspolitiska programmen blir en skjuts för många in på arbetsmarknaden. Alltfler får jobb efter att ha gått på någon av de tiotal åtgärder som Arbetsförmedlingen ordnar, däribland Kunskapsstället, Datorteket och praktikplatser på företag och inom den offentliga sektorn.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2002

Fast det är fortfarande svårare för dem som är över 55 år att ta sig in på arbetsmarknaden på nytt. Det börjar dock att lossna för denna åldersgrupp i takt med att arbetslösheten minskar. Ungefär hälften av de 240 personer som har gick på Datorteket förra året gick vidare till anställning eller utbildning. - Trettiofem procent av alla som slutade här fick någon form av anställning efter avslutad kurs, berättar Peter Bernehov, som betonar att målet med Datorteket är att så många som möjligt ska få jobb eller vidareutbilda sig. I dag är 487 personer i Trelleborgs kommun engagerade i något av de tiotal åtgärder som Arbetsförmedlingen ordnar. EU-projektet Kunskapsstället, som öppnade på Hamngatan förra året, där deltagarna får välja mellan kärnämnena, svenska, matematik och engelska samt datorkunskap, logistik och projektledning, har haft flera som har fått vikariat eller fasta anställningar efter avslutad kurs. Av de cirka 100 som hittills har gått på Kunskapsstället är det ett 30-tal som har fått jobb.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.