Annons
Nyheter

Dåligt riksval sänkte stämningen hos moderaterna

Det var under moderaternas valvaka en något dämpad stämning kring borden på Stadshotellet. Moderaterna gjorde inget vidare val på riksplanet.
Nyheter • Publicerad 15 september 2002
Lars Arne Christensson. BILD: TOMAS NYBERG
Lars Arne Christensson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

- Under alla dessa år jag har arbetat med politik har jag inte upplevt en sådan arbetsglädje och gemensakp, säger Lars Arne Christensson från moderaterna. Trots detta räckte det inte hela vägen och under valrörelsens slutspurt kom dessutom regionrådet Henrik Hammar med ett utspel om att privatisera lasarettet i Trelleborg. Ett utspel som dagarna före valet väckte starka reaktioner. - Det kom olämpligt. Vi har lärt oss av detta att när man jobbar politiskt måste man ha en närkontakt med såväl region, som riksdagspolitiker. Det krävs ett närmare samarbete. - När det gäller lasarettet finns det mycket som kan utvecklas. Många som jobbar inom vården menar att man kan använda pengarna effektivare och det är viktigt att lyssna, säger han vidare. Samtidigt som moderaterna tappat har folkpartiet gjort ett starkt val och moderaterna i Trelleborg hoppas på kraftfull oppositon under den kommande mandatperioden. - Folkpartiet har gått framåt och det är bara till att gratulera. Det ska bli roligt att samarbeta i en borgerlig opposition, säger Lars Arne Christensson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons