Nyheter

Dags för sommartid

Du har väl inte glömt att ställa om klockan från vintertid till sommartid!? Precis som vanligt ska visarnas dras fram en timme natten mot söndagen.
Nyheter • Publicerad 23 mars 2005
En timme fram ska klockan ställas för att markera sommartid.
En timme fram ska klockan ställas för att markera sommartid.Foto: 

Formellt sätt sker omställningen från vintertid eller normaltid till sommartid mellan klockan 02.00 och 03.00 på morgonen den sista söndagen i mars. Det här året infaller det hela 27 mars. För att lättare komma ihåg åt vilket håll visarna ska dras används trädgårdsmöbler ofta som hjälp.

Möblerna ställs ju som bekant fram på våren och sommaren. Tillbaka brukar de flesta av oss flytta trädgårdsmöblemanget på sensommaren och hösten. För den som redan nu vill förbereda sig på andra tider kan noteras att sommartiden upphör klockan 03.00 den sista söndagen i oktober.Vi lär dock återkomma till detta senare. Nu är det sommar och sommartider som gäller.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.