Annons
Nyheter

Dags att sluta leta prylar på nätet

Knappt någon svensk kan ha undgått att lägga sidorna Blocket och Tradera på minnet. Två av cirka 200 svenska köp- och säljsajter på nätet. Nu kommer också sidan som hjälper köparna att leta bland de cirka 600000 annonser som finns där ute i cyberrymden.
Nyheter • Publicerad 24 december 2004

Auktionssidor eller köp- och säljsidor på internet har snabbt blivit omåttligt populära, både bland säljare och köpare. Störst bland dem alla är för närvarande Blocket med cirka 200000 annonser.

Men det finns cirka 200 svenska köp- och säljsidor. Den som till äventyrs letar broddar för att klara halkan, har ett styvt jobb för att leta sig fram till de åtråvärda prylarna.

Annons

Det har också tre grabbar i 20-årsåldern från Bålsta utanför Stockholm upptäckt " och gjort till sin affärsidé. Raskt har de knåpat ihop en egen sida på nätet, med en egen sökmotor som letar igenom alla de där 200 sidorna på jakt efter dina broddar.

Sammanlagt söker sidan av cirka 600000 annonser och levererar en lista över broddarna i din dator.

– Det som inte vi hittar bland annonserna, finns inte att köpa, säger Lennart Jonsson, styrelseordförande i det numera registrerade företaget Alla Annonser Sverige AB till TT.

Liknande tjänster har länge funnits på nyhetsmarknaden. Flera olika företag erbjuder tjänsten att hålla koll på nyheter om det egna företaget till exempel. Men så vitt Lennart Jonsson vet är de ensamma om att erbjuda prylköpare på nätet en liknande tjänst.

– Vi har sökt efter motsvarande sidor i olika europeiska länder, men inte kunnat hitta någon bra sökmotor där heller, säger Lennart Jonsson. Intresset för sidan tycks finnas bland konsumenterna. På kort tid och utan annonsering lockar sidan cirka 10000 besökare om dagen.

Att använda sidan är gratis.

– Men det är klart att vi vill tjäna pengar på den. Annonser och bygget av en kunddatabas räknar vi med ska kunna ge en slant, säger Lennart Jonsson.

Framgången har fått grabbarna att ta fram nästa generations sökmotor. Med den går det bra att lägga in en bevakning. Finns det inga broddar till salu just nu, kommer den att larma så snart någon lägger in en annons.

På gammalt gott maner från det glada 90-talet tänker sig Lennart Jonsson att expandera till Europa och det smids planer på att ordna sökningar inom helt nya områden.

– Det finns massor av kontaktsajter, lika gärna som något annat kan man söka efter en kamrat eller partner på alla de där sidorna samtidigt, säger Lennart Jonsson.

Annons

Vad sidan heter? Allaannonser.se. (TT)

Anders Lignell

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons