Annons
Nyheter

Caesars (Siesta, 30/5)

En rejäl omstuvning i programmet gjorde att en av fredagens toppakter, Caesars från Stockholm, spelade redan tidig eftermiddag istället för sen kväll. Ingen Jocke Åhlund, men väl en Klas som inhoppare tros ha något med saken att göra.
Nyheter • Publicerad 30 maj 2008
Caesars på Siesta. Bild: Annica Jönsson
Caesars på Siesta. Bild: Annica JönssonFoto: 

Nu var det inget som kom att påverka framträdandet. Caesars har utvecklats till en pålitlig livemaskin. Där de förr kunde framstå som närmast nonchalanta på scen, strålar de idag av säkerhet.

Så har de också numera en omfattande låtkatalog att ösa ur. Redan öppnande "Strawberry Weed" - tillika titelspår från senaste albumet - satte nivån högt. Det var nästan så det kändes som ett upplopp snarare än ett startblock.

Annons

Bandet har en förmåga att hitta de enkla riffen, Klassiskt färgade med länkar till 60-talet. Men det är sällan så det låter. Visst hackar Farfisa-orgeln sig in i medvetandet med närmast kirurgisk precision. Visst är de medryckande melodierna synnerligen handklappsfrämjande. Och den där tamburinen rasslar ständigt. Om inte faktiskt så i vart fall i bakhuvudet. Men det blir aldrig inställsamt.

Caesars balanserar sitt set väl. De skulle kunna köra tio treminuters popkarameller på raken. Men det håller inte om man vill vidga vyerna. Ett lugnare mellanparti ger framträdandet en komplexitet det knappt gick att hoppas på.

Bra, bra Caesars!

Christer Paulstrup
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons