Annons
Nyheter

Byggplaner för 200 miljoner

Jan Ulmfeldt, byggnadschef på Ystads kommun, håller inte enbart i ombyggnaden av Bellevue.På hans skrivbord ligger kommunala byggnadsprojekt till ett sammanlagt värde av 214 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2002

I förra veckan gjorde han klart totalprojekteringen och tidsplanen för Ungdomens Hus. Det är en liten satsning i detta sammanhang motsvarande en kostnad på cirka sju miljoner kronor. Österportskolans ombyggnad är nästan i storleksordning med Bellevue. Två andra skolor ska också rustas upp. På Norreport inleds i sommar en ombyggnad av bland annat gymnastiksalen. På Västervångskolan satsar kommunen också miljonbelopp på att ge elever och lärare ett rymligare bibliotek. - Sedan har vi östra flygeln i Nya Rådhuset. Under tiden som den är evakuerad placeras de som berörs på miljö- och byggnadskontoret på Birgerskolan. Sedan återstår att se vad vi med tiden ska göra med den sistnämnda byggnaden.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons