Annons
Nyheter

Butiksägarekräver ersättning

Butiksägarna på Bangatan och Rosencrantzgatan kräver ersättning av Tomelilla kommun för förluster som de anser beror på vägarbetet.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2002
BILD: SPRISSE NILSSON
BILD: SPRISSE NILSSONFoto: 

Enligt näringsidkarna har främst kommersen under julhandeln påverkats negativt av uppgrävningen av gatorna. Paddan används för att få gatstenen stadigt på plats i Bangatan. BILD: SPRISSE NILSSON" BORDER="0"Paddan används för att få gatstenen stadigt på plats i Bangatan. BILD: SPRISSE NILSSON Butiksägarna på Rosencrantzgatan har redan i december i en skrivelse till kommunen krävt ersättning. En av butiksägarna på gatan har sedan i januari preciserat sina anspråk och krävt 22 000 i kompensation för förluster efter den enligt honom sämsta julhandeln på fem år. Enligt Christina Fridolf, som driver Blomsterverkstaden på Bangatan, kommer näringsidkarna på Bangatan gemensamt ställa ersättningsanspråk på kommunen. - Men vi avvaktar tills arbetet på gatan är slutfört, säger hon.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons