Annons
Nyheter

Bror Tommy Borgström: Han satte svensk film på världskartan

Bror Tommy Borgström, känd teaterpersonlighet i södra Skåne, beklagar en stor kulturpersonlighets bortgång och menar att Bergman satte svensk film på världskartan.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2007
Bror Tommy Borgström, skådespelare, bördig från Ystad. Arkivbild: Mark Hanlon
Bror Tommy Borgström, skådespelare, bördig från Ystad. Arkivbild: Mark HanlonFoto: 

- Tveklöst är det så. Jag har aldrig träffat honom, men onkeligen är det en stor konstnär som lämnat oss i kraft av sin ålder, säger han.Bror Tommy Borgström är kanske mest känd för sydskåningarna för sina framträdande på Marsvinsholms utescen där han tolkat allt från Moliér till Henning Mankell.- Jag tyckte om tv-serien Fanny och Alexander. Annars är det mycket som jag gått oberörd ifrån. Det är en konstfärdighet som jag inte är så förtjust i, säger han.Borgström menar dock att många av de teateruppsättningar som såg dagens ljus på teatrarna i Malmö och Helsingborg tidigt visade på kraften i Bergmans regikonst.- Det betydde mycket för teaterkonsten, säger han.Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons