Nyheter

Branddömd 71-åring kollapsade

Den 71-åriga kvinnan kollapsade inför rätten i Malmö. Hon har åtalats misstänkt för tre mordbränder, men förnekar brott.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2008

Malmö tingsrätt fann dock kvinnan skyldig till mordbrand i ett sedan det i dag hållits rättegång. Men i väntan på rättspsykiatrisk undersökning avbröts förhandlingarna under cirka en månad.

Bara en halvtimme in i förhandlingarna föll hon ihop, märkbart påverkad efter nästan tre veckor i häkte. Efter en kortare paus kunde rättegången återupptas.

- Det är ovanligt att man häktar en 71-årig kvinna. Hon var ju inte i någon bra form innan och nu är hon mycket dålig, säger hennes försvarare, advokat Sol-Britt Andersson.

Kvinnan var åtalad för att den 10 april i år ha anlagt två bränder på varuhuset City Gross i Rosengård och en brand i källaren till sin egen bostadsrättsförening. Men domstolen fällde henne enbart för källarbranden.

Jon Willén / TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.