Annons
Nyheter

Brand förstörde villa i Omma

En villa i Omma strax väster om Sjöbo fick mycket svåra skador vid en brand som bröt ut vid 16.30-tiden på tisdagseftermiddagen. Villan var under renovering
Nyheter • Publicerad 21 maj 2003

Huset var tomt och ingen människa kom till skada vid händelsen. - Jag hörde att det knastrade i skogen och gick ut. Då såg jag att det rök från villan och gick direkt in och larmade brandkåren, berättar Peter Lundell som bor granne med det eldhärjade huset som ligger inne i tallskogen nära väg 11. - Det här var ett skolexempel på ett bra larm. klara koncisa besked och platsangivelser, berömmer räddningsledare Bengt Möller hos Sjöbo räddningstjänst på plats ute vid brandplatsen. Rökutvecklingen var enorm när brandkåren anlände. Man satte genast in rökdykare som tog sig. De kunde snabbt konstatera att huset var tomt. Elden blev rätt svår att bekämpa då den sökt sig in i ett kryputrymme under yttertaket. Brandmännen fick bryta upp delar av det nylagda taket för att komma åt och släcka överallt. - Det verkar som om något antänts på altanen. Polisen tekniker får dock undersöka saken närmare. Ofta vid sådana bränder söker sig elden upp under takfoten och in på vinden. Då måste vi ta upp hål i taket för att komma åt att släcka, berättar Bengt Möller. Vid 18-tiden var branden släckt och brandkåren lämnade platsen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons