Det blev inställda hemmamatcher på bred front, när småklubbsfotbollen fortsatte i helgen och det var det myckna regnet som ställde till bekymmer.
Nyheter • Publicerad 14 augusti 2006

DIV TRE, FYRA,FEM, SJU

Stavsten/Ymor och BK Näset kunde genomföra sina matcher men då så pass långt hemifrån att regnet inte spelade in.

Stavsten/Ymor mötte jumbolaget Tollarp och det blev ett riktigt bottennapp för Jimmi Olsson & Co. Förlust med 0– 2 (0– 0):

– Allt som var bra i matchen mot Åhus Horna var botten nu. Även om det stod 0– 0 i pausen var jag inte nöjd och andra halvlek blev en katastrof!

Hemmalaget tog ledningen under inledningen av andra halvlek och fastställde slutresultatet i mitten av halvleken.

Tomelilla– Näset 1– 0

Nej, någon riktig tur har inte BK Näset i år och mot bottenkollegorna i Tomelilla blev det förlust med 0– 1 (0– 0) och där hemmalaget avgjorde med fem minuter kvar.

– Det är orutin i vårt försvarsspel som ger Tomelilla segermålet och så har det tyvärr sett ut i flera andra matcher också, menar tränaren Jonas Wirmola efteråt.

Näset var det bättre laget under inledningshalvleken medan Tomelilla tog över mer och mer.

Därmed är det fortsatt kärvt för BK Näset och nu skiljer sex poäng upp till platsen ovanför kvalstrecket nedåt i tabellen och det är just Tomelilla som ligger där nu.

Vellinge– Rydsgård 3– 4

IFK Trelleborg– Flagg blev inställd men i Vellinge gick det att spela. Tyvärr tycker nog flera i hemmalaget så här efteråt och matchen mot Rydsgård blev mycket märklig.

Kim Rasmusson ordnade egenhändigt med ledning för hemmalaget med 3– 1 i pausen och inget talade väl om någon vändning då.

Ledda av skadade tränaren Ola Severin från sidoplan kunde dock Rydsgård komma igen på bästa sätt efter pausen. Med endast tre minuter kvar av matchen kom också segermålet fram till 3– 4 och stor matchhjälte blev Fredrik Severin. Också han som tremålsskytt!

Heleneholm– Skanör/F 3– 2

Psykologiskt ledningsmål strax före pausen till 0– 1 räckte inte för Skanör/Falsterbo, även om man också var nära 0– 2 under inledningen av andra halvlek.

Heleneholm kunde komma igen – mycket tack var två straffar fram till 2– 1. Hemmalaget gjorde även 3– 1, innan Skanör kunde reducera mot slutet. Robert Leyer gjorde båda Skanörs mål.

I division sex skulle det intressanta derbyt Gislöv– Anderslöv spelats men det blev inget av med det och i division sju ställdes Gylle– VVK in. Däremot kunde såväl Skegrie som Näsets FF spela.

Rynge– Skegrie 2– 2

Det var lite av seriefinal i Rynge, även om BK Skansen kan klättra förbi både Rynge och Skegrie – med två matcher mindre spelade.

Skegrie ledde i pausen med 1– 0, efter mål av Jörgen Håkansson men till sist alltså 2– 2. Andra Skegriemålet gjordes av Jimmy Nilsson.