Annons
Nyheter

Boktips som alltid funkar

Nyheter • Publicerad 16 november 2007
Åke Löfgren och Egon Möller-Nielsen (Rabén & Sjögren) En röd tråd (ulltråd) löper genom boken och huset som man kommer in i. "Någon" har hittat på en massa bus i de olika rummen som passeras. Vem kan det vara? Läs och se själv! Trots att boken är lite gammaldags i språket så funkar den fortfarande. Lagom spännande för barn mellan två och fem år.
Åke Löfgren och Egon Möller-Nielsen (Rabén & Sjögren) En röd tråd (ulltråd) löper genom boken och huset som man kommer in i. "Någon" har hittat på en massa bus i de olika rummen som passeras. Vem kan det vara? Läs och se själv! Trots att boken är lite gammaldags i språket så funkar den fortfarande. Lagom spännande för barn mellan två och fem år.Foto: 
Utgiven på initiativ av Alice Tegnér (Almqvist & Wiksell) En trevlig bok att sitta och bläddra i tillsammans. Kan man inte sångerna går det bra att bara läsa dem som ramsor och titta på Elsa Beskows illustrationer. Den passar egentligen alla åldrar och vill man lära sig mer så finns det noter till melodierna.
Utgiven på initiativ av Alice Tegnér (Almqvist & Wiksell) En trevlig bok att sitta och bläddra i tillsammans. Kan man inte sångerna går det bra att bara läsa dem som ramsor och titta på Elsa Beskows illustrationer. Den passar egentligen alla åldrar och vill man lära sig mer så finns det noter till melodierna.Foto: 
Inger & Lasse Sandberg (Rabén & Sjögren) En mysig liten bok för de små barnen om Lilla Anna som får en jul-klapp som försvinner. Långa far-brorn försöker hjälpa henne att hitta den igen. Med hjälp av olika ledtrådar och trollerititthålet lyckas han till slut och Lilla Anna blir glad igen.
Inger & Lasse Sandberg (Rabén & Sjögren) En mysig liten bok för de små barnen om Lilla Anna som får en jul-klapp som försvinner. Långa far-brorn försöker hjälpa henne att hitta den igen. Med hjälp av olika ledtrådar och trollerititthålet lyckas han till slut och Lilla Anna blir glad igen.Foto: 
Jan Lööf (Bonnier Carlsen) En liten pixibok som är lätt att ta med sig. Bild och text samspelar och boken kan läsas för två till fyraåringen. Pelle ska gå till sin morbror på kvällen. Eftersom det är mörkt har han med sig en ficklampa och tur är väl det. På vägen ser han många läskiga saker, men när han lyser på dem med ficklampan, så ser han vad det egentligen är.
Jan Lööf (Bonnier Carlsen) En liten pixibok som är lätt att ta med sig. Bild och text samspelar och boken kan läsas för två till fyraåringen. Pelle ska gå till sin morbror på kvällen. Eftersom det är mörkt har han med sig en ficklampa och tur är väl det. På vägen ser han många läskiga saker, men när han lyser på dem med ficklampan, så ser han vad det egentligen är.Foto: 
Efter berättelser av A. A. Milne/Disney (Richters) Nalle Puh har precis fyllt på honungsförrådet. På natten drömmer han en mardröm om att Heffaklumpen kommer och äter upp honungen. Han jagar upp Nasse och de i sin tur väcker Christoffer Robin. Slutet på denna till formatet lilla och lite småspännande historia är gulligt. Två till fyra år är nog en bra ålder.
Efter berättelser av A. A. Milne/Disney (Richters) Nalle Puh har precis fyllt på honungsförrådet. På natten drömmer han en mardröm om att Heffaklumpen kommer och äter upp honungen. Han jagar upp Nasse och de i sin tur väcker Christoffer Robin. Slutet på denna till formatet lilla och lite småspännande historia är gulligt. Två till fyra år är nog en bra ålder.Foto: 
Inger & Lasse Sandberg (Rabén och Sjögren) Labolina vill att det ska vara julafton – nu! Hon klär julgranen och [Mjuk retur]river av bladen i almanackan för att skynda på tiden. Resten av spökfamiljen bara sover. Allt illustreras på det speciella sätt som kännetecknar spöket Laban berättelserna. Passar barn upp till femårsåldern.
Inger & Lasse Sandberg (Rabén och Sjögren) Labolina vill att det ska vara julafton – nu! Hon klär julgranen och [Mjuk retur]river av bladen i almanackan för att skynda på tiden. Resten av spökfamiljen bara sover. Allt illustreras på det speciella sätt som kännetecknar spöket Laban berättelserna. Passar barn upp till femårsåldern.Foto: 
Astrid Lindgren och Inger Nyman (Rabén och Sjögren) Många stora, färgglada och roliga bilder illustrerar den här boken som bland annat handlar om när Pippi flyttar in i Villa Villekulla, är sakletare, går på cirkus och har kalas. Går att läsa för de riktigt små men även större barn har ju glädje av Pippi.
Astrid Lindgren och Inger Nyman (Rabén och Sjögren) Många stora, färgglada och roliga bilder illustrerar den här boken som bland annat handlar om när Pippi flyttar in i Villa Villekulla, är sakletare, går på cirkus och har kalas. Går att läsa för de riktigt små men även större barn har ju glädje av Pippi.Foto: 
Jonathan Lindström (Bonnier Carlsen) I den här boken för de små barnen pussas både möjliga och omöjliga djur och ting. Passa på att göra skojiga pussljud när ni läser den. Det uppskattas. Kul och lite annorlunda.
Jonathan Lindström (Bonnier Carlsen) I den här boken för de små barnen pussas både möjliga och omöjliga djur och ting. Passa på att göra skojiga pussljud när ni läser den. Det uppskattas. Kul och lite annorlunda.Foto: 
Jan Lööf (Bonnier Carlsen) En härligt knäpp historia fylld med fantasifulla inslag. Morfar blir sjörövare medan mormor sover och tillsammans med barnbarnet ger han sig ut på ett riktigt äventyr. Jan Lööfs bilder är roliga och boken passar om man är sisådär mellan två och sex år.
Jan Lööf (Bonnier Carlsen) En härligt knäpp historia fylld med fantasifulla inslag. Morfar blir sjörövare medan mormor sover och tillsammans med barnbarnet ger han sig ut på ett riktigt äventyr. Jan Lööfs bilder är roliga och boken passar om man är sisådär mellan två och sex år.Foto: 
Lucy Cousins (Natur och Kultur) En rolig kartongbok för de mindre barnen. På varje uppslag finns rejäla flikar att öppna, så att man ser vad Molly och hennes kompisar tycker är kul. De färgglada bilderna på djurpersonligheterna är fyndiga och följer den enkla texten. Tål ganska mycket.
Lucy Cousins (Natur och Kultur) En rolig kartongbok för de mindre barnen. På varje uppslag finns rejäla flikar att öppna, så att man ser vad Molly och hennes kompisar tycker är kul. De färgglada bilderna på djurpersonligheterna är fyndiga och följer den enkla texten. Tål ganska mycket.Foto: 
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons