Annons
Nyheter

Blodiga kläder visades upp för rätten

Nyheter • Publicerad 6 april 2005

Efter tisdagens avbrott fortsatte på onsdagen rättegången på Rhodos mot den mordförsöksmisstänkte Calle Jonsson.

Förhandlingarna inleddes med att en förseglad låda bars fram och öppnades " bevismaterialet som skickats över från Kos. I lådan fanns en blå plastpåse med flera andra plastpåsar i. De innehöll kläder som togs fram och lades ut på golvet i rättssalen framför det podium där domare och nämndemän sitter, rapporterar TT:s utsände.

Annons

En unken doft spred sig i rättssalen när smutsiga kläder som legat förpackade i flera år togs fram. Det var Calle Jonssons t-tröja, smutsig och blodig. Även den knivskadade grekiske mannens kraftigt nedsmutsade byxor och skor visades upp för rätten.

Klädesplaggen lyftes upp och visades för rätten och fick identifieras av Calle Jonsson och den knivskadade mannen.

När Jonssons grekiske försvarare Vasilis Drossos förhörde offret tryckte han hårt på att mannen tidigare sagt att den som överföll honom hade en ljusblå tröja med tryck både bak och fram. Calle Jonssons tröja var mörkblå och hade bara tryck på framsidan.

Den skadade mannen förnekade att han hade sagt så. Han berättade också att han chockades av att se sina kläder igen.

– Det är första gången jag ser dem sedan det hände, sade han i rätten.

Senare under onsdagen hördes även Calle Jonssons föräldrar. (TT:s utsände)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons