Nyheter

Bilfirman: "Vi har gjort vad vi kunnat"

Nyheter • Publicerad 22 april 2005

Rolf Nossman är vd på Michelsens Bil AB. Han menar att företaget gjort vad man kunnat för att åtgärda eventuella fel på Martin Smiciklas bil.

– Där är garantier på bilen. Är det något fel får han lämna den till verkstaden igen, säger Rolf Nossman.

I ett svar på Martin Smiciklas anmälan till Allmänna reklamationsnämnden skriver Rolf Nossman att "bromsfelet avställdes" vid första besöket på verkstaden. Michelsens bestrider de krav Martin Smiciklas ställer i sin anmälan.

Rolf Nossman anser att man på firman gjort vad man kunnat för att hitta eventuellt fel på bilen. Firman provkörde bilen ett stort antal mil men utan att upptäcka något problem.

– För säkerhets skull lämnade vi bilen till ett oberoende test på Motormännen och de hade inga anmärkningar, säger Rolf Nossman.

Vilka typer av tester som Motormännen kan genomföra känner Rolf Nossman inte till men konstaterar att testet inte indikerade något fel på bromsarna.

Rolf Nossman menar därför att firman har gjort vad man kunnat för Martin Smiciklas.

– Då kan vi inte göra mycket mer, säger Rolf Nossman.

Den nya bilen omfattas bland annat av en 12-månaders fabriksgaranti som innebär att fel och brister ska åtgärdas av en verkstad utan kostnad för köparen. För att köpet ska kunna hävas eller för att Martin Smiciklas ska kunna få en ny bil krävs enligt Rolf Nossman, större problem med bilen.

– Det är i så fall om vi inte kan åtgärda felet, säger han.

Rolf Nossman anser att Martin Smiciklas borde lämnat in bilen ytterligare en gång när det för tredje gången uppstod problem med bromsarna. Annars får företaget inte en chans att åtgärda felet menar Rolf Nossman..

– Är det ett fel på en produkt går man väl till leverantören man köpt produkten av, säger Rolf Nossman.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.