Annons
Nyheter

Betygen på partiernas ungdomslöften

YA frågade partierna i Ystad: "Vad vill ni göra för ungdomarna i Ystad?", sedan lät vi vår panel med fem förstagångsväljare sätta betyg på partiernas svar.
Nyheter • Publicerad 12 september 2002

Betyg 5 är bäst, 1 är sämst. Här är elevernas dom. Vänsterpartiet: "Billiga bostäder och mer ungdomskultur, kanske en utescen vid biblioteket." Medelbetyg: 3,0 Folkpartiet: "Värna musikskolan och utveckla den till kulturskola." Medelbetyg: 1,8 Ystadspartiet: "Se till att de får körkort och att eleverna intresseras för något i skolan." Medelbetyg: 3,8 Miljöpartiet: "Fortsatt utveckling av Ungdomens hus. Fler insatser mot ungdomsmissbruk och motverka drogliberala stämningar." Medelbetyg: 4,0 Centern: "Skapa en vettig fritidssysselsättning." Medelbetyg: 3,8 Sveriges pensionärers intresseparti: "Ungdomens hus är på gång. Partiet är för en idrottsplats och vill rusta upp badhuset." Medelbetyg: 3,25 Moderaterna: "Ungdomens hus ska bli färdigt först och främst. Lösa frågan om en idrottsplats och kanske en ishall." Medelbetyg: 1,4 Socialdemokraterna: "Ungdomens Hus och ge dem större inflytande och i den demokratiska processen." Medelbetyg: 3,8 Kristdemokraterna: "Ordna fler aktiviteter för bland annat de som inte är knutna till föreningar." Medelbetyg: 3,4

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons