Annons
Nyheter

Besked om Lindhutredningen på måndag

På trettondagsafton ger advokat Peter Althin besked om han tänker begära kompletteringar i förundersökningen om mordet på Anna Lindh. Althin ska under helgen gå igenom materialet med sin klient.
Nyheter • Publicerad 2 januari 2004

"Jag pratade med åklagaren före nyår och jag kom överens med henne att höra av mig senast på måndag, säger Peter Althin till TT." Han har haft tillgång till det digra utredningsmaterialet på drygt 1 000 sidor sedan den 18 december och har ägnat hela jul- och nyårshelgen till att fingranska det. Under den kommande helgen ska han gå igenom utredningen tillsammans med sin klient, den 25-årige man som sitter häktad för mordet. " Med start i dag går jag genom i stort sett hela utredningen med honom, säger Peter Althin. Mycket vet han ju redan eftersom det varit förhör, men det är viktigt att han får reda på vad som finns i förundersökningen. Det kommer att leda fram till om vi eventuellt ska begära kompletteringar." Althin vill inte säga om han redan nu anser att utredningen behöver kompletteras. "Nej, jag vill inte göra det eftersom jag inte pratat med min klient om den saken." En eventuell begäran om komplettering avgör när mordrättegången kan sätta i gång. Om Althin bestämmer sig för att inte begära några kompletteringar, eller om de kan göras snabbt, kan åtal väckas måndagen den 12 januari. Rättegången skulle då kunna börja senast den 19 januari.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons