Nyheter

Besked om bidrag dröjer

Kvinnojouren på Österlen och Länkarna har ansökt om bidrag till sina verksamheter. Men organisationerna får vänta på besked.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2002

Nämnden för utveckling och arbete, som ska ta ställning till ansökningarna, vill först ha ett möte med Länkarna för att diskutera föreningen hyresskuld till kommunen. Först därefter anser politikerna i nämnden att de kan ta ett beslut om bidragen. Länkarna har ansökt om nästan 97?000 kronor i bidrag till verksamheten i år. Kvinnojouren anser sig behöva 137?600 kronor till sin verksamhet. Kvinnojouren vill få bidrag från Tomelilla och Simrishamns kommun till en halvtidsanställd som bland annat kan arbeta med Kvinnojourens hus i Tomelilla, där hotade kvinnor ska kunna få skydd. Österlen brottsofferjour söker dessutom 10?000 kronor i bidrag. Nämnden för arbete och utveckling har i årets budget 110?000 kronor till föreningsbidrag.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.