Annons
Nyheter

Bergman begravs på Fårö

"Det som familjen ansvarar för är att det blir en väldigt enkel begravning i Fårö kyrka i kretsen av familjen och de närmaste. Men när det sker vet jag inte, det är inte bestämt än", säger Henning Mankell, gift med regissörens dotter Eva Bergman.
Nyheter • Publicerad 31 juli 2007
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

- Bröd med indrag:Enligt Mankell har Bergman redan en gravplats på kyrkogården och begravningen kommer att förrättas av församlingens kvinnliga kyrkoherde som även var en vän till Ingmar Bergman.Vad som händer med Bergmans hus i Dämba på Fårö är inte heller klart.- Det finns många diskussioner men Ingmars vilja kommer att vara avgörande där och när den offentliggörs så får man veta det, säger Henning Mankell till TT.Enligt Birger Karlström, kyrkorådets ordförande på Fårö, har det varit klart i flera år att Ingmar Bergman ska begravas på Fårö.Fårö Bygdegård står även i dag öppen för alla som vill komma och lämna sina kondoleanser och besöken är många även dagen efter dödsbudet.- Det strömmar till folk med blommor så nu kan de gå in i bygdegården där det finns tända ljus och en bok att skriva i, berättar Birger Karlström som själv är bosatt på Fårö.Enligt honom är de lokala diskussionerna kring Bergmans död desamma som vid alla dödsfall, att det kommer att bli tomt.- På en sån här liten plats där alla känner alla så pratar man om det, säger Birger Karlström.TT

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons