Annons
Nyheter

Barnsexrazzia mot Michael Jackson

Poplegenden Michael Jacksons advokat avvisar de nya sexanklagelserna mot sin klient som "vansinniga". Ett 60-tal poliser inledde i tisdags en jätterazzia på Jacksons gård Neverland utanför Santa Barbara i Kalifornien. Orsaken var anklagelser mot honom för att ha förgripit sig på en tolvårig pojke.
Nyheter • Publicerad 19 november 2003
En polisman utanför Michael Jacksons hus i Santa Barbara i Kalifornien. Bild: Frazer Harrison
En polisman utanför Michael Jacksons hus i Santa Barbara i Kalifornien. Bild: Frazer HarrisonFoto: 

Jackson stämdes 1993 för sexövergrepp mot en 13-årig pojke. Det var en skandalomsusad rättegång som slutade med förlikning utanför rätten. Sedan dess har Jackson hunnit bli 45 år och fått tre barn. Tisdagens husundersökning var mycket grundlig. Enligt en polistalesman fanns det planer på att fortsätta långt in på natten. En polisman utanför Michael Jacksons hus i Santa Barbara i Kalifornien. Bild: Frazer Harrison Ordern om husrannsakan hade utfärdats av en domare. Polisen förklarade inte varför, men Jacksons advokat Brian Oxman bekräftade att den föranleddes av en ny anklagelse om otukt med barn. På Neverland, som har fått namn efter Peter Pans värld, finns en djurpark och ett nöjesfält. Jackson brukar öppna gården för traktens barn en gång om året. "Ordern om husrannsakan visade att en tolvårig pojke anklagar Jackson för övergrepp. Polisen letar nu efter information som kan bekräfta anklagelsen, sade Oxman." "Polisen letar säkert efter foton. De får nog trevligt när de tittar igenom hela Michael Jacksons historia, men vi tvivlar i högsta grad på att de kommer att hitta några bevis." Polisen meddelade att resultatet av undersökningen kommer att tillkännages klockan 20 svensk tid på onsdagen. Samtidigt höll Jackson på med inspelningar på annat håll. Razzian sammanfaller med att Michael Jacksons nya album Number One släpps - hans första sedan Invincible blev en flop förra året. Polis och pressfordon samlades utanför gården. För nio månader sedan inledde åklagare en annan utredning sedan Jackson i brittisk tv själv sagt att han sovit i samma säng som en tolvårig pojke i sitt hem. Han avvisade anklagelser för att ha handlat fel och utredningen ledde inte till åtal. Det är inte den pojken som anmälan handlar om. I rättsfallet 1993 nådde Jackson och 13-åringens familj en uppgörelse utom domstol. Hur mycket Jackson betalade har inte avslöjats. För ett år sedan utsattes Jackson för en storm av kritik för att han greppat sin lille son i armarna och låtit honom dingla genom ett fönster på fjärde våningen, visserligen med ett skynke över huvudet för att han skulle slippa få svindel, men ändå på ett sätt som väckte indignation över hela världen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons