Nyheter

Barn eldade vid bensinmack

Fem barn i trettonårsåldern, två flickor och tre pojkar, är misstänkta för allmänfarlig vårdslöshet sedan de eldat bara tio meter från Preem macken på Adelsbergsgatan.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2002

Det var en polispatrull som upptäckte de 30 centimeter höga lågorna när de befann sig i närheten. När barnen upptäckte att polisbilen kom, sprang de sin väg. Men polisen fick först tag i de två flickorna och något senare även pojkarna. Enligt flickorna hade pojkarna haft med sig en burk bensin som de hällde ut på ett par ställen vid macken och sedan tände på. - Lyckligtvis kom igen till skada den här gången, säger vakthavande befäl i Ystad. Det blev bara sotskador på marken. Men det kunde ha slutat riktigt illa. Eftersom barnen är så små blir det ingen polissak. Men vi har anmält det inträffade till socialen som får ta tag i ärendet och prata med barnen och deras föräldrar.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.