Nyheter

Bankrån och bomblarm i Malmö

Två beväpnade män rånade i eftermiddags SEB:s kontor nära Jägersro Center i Malmö. Knappt tjugo minuter före rånet fick polisen larm om en mystisk väska utanför en synagoga vid Betaniaplan i centrala Malmö. Väskan innehöll ingen bomb men det kan ha varit en avledningsmanöver.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2008

Synagogan utrymdes och ett stort område kring Amiralsgatan och Föreningsgatan spärrades av. Sedan sköt polisens tekniker sönder väskan.

-Det var ingen bomb, säger Lars Mahler, informatör vid Skånepolisen. Men sannolikt finns det ett samband mellan väskan och rånet mot banken.

Det var en förbipasserande som upptäckte väskan och ringde polisen. Inget hot hade dessförinnan riktats mot synagogan, enligt Mahler.

Larmet om bankrånet kom knappt tjugo minuter efter larmet om väskan. Två maskerade män, den ene beväpnade med ett pistolliknande föremål och den andre med en yxa, trängde sig in i banklokalen. De fick med sig en okänd summa pengar innan de springande försvann därifrån.

De båda tros vara i 20-årsåldern och bar mörka tröjor med huvor över ansiktet.

Ingen skadades fysiskt vid rånet.

-Men ett tiotal personer chockades, säger Mahler.

Ett stort polisstyrka drogs samman men rånarna försvann.

TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.