Annons
Nyheter

Bandidos har flyttat till Ystad

Mc-gänget Bandidos har flyttat till Ystad. Enligt uppgift består lokalavdelningen av medlemmar från Outlaws och dess nätverk Loyalty BFL som i Bandidos skepnad etablerat sig i Ystad.
Nyheter • Publicerad 2 oktober 2007

Etablerande kommer som ett resultat av Outlaws beslut att lägga ner sin verksamhet och i stället gå upp i Bandidos. Ett beslut som i ett slag gör Bandidos till en av det största kriminella organisationerna i Sverige. Det skriver Dagens Nyheter i dag.

Enligt tidningen ska en hotande konflikt mellan Outlaws, Bandidos och Hells Angels ha lett till att Outlaws beslöt upphöra och i stället ansluta sig till en konkurrerande organisation. Hur många medlemmar som låtit värva sig till Bandidos är inte känt.

Rikskriminalen uppger att Sverige nu tillhör de länder i Europa som har flest medlemmar i kriminella mc-gäng. Vad som hänt med Outlaws avdelningar i andra delar av landet är inte känt. Bandidos uppges ha avdelningar i Helsingborg, Halmstad, Göteborg, Säffle, Borås, Ludvika, Gävle, Västerås och Stockholm.  

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons