Annons
Nyheter

Baja-Maja har fått ny ägare

"Skit gärna i våra produkter" står det med stora bokstäver på hans t-shirt. Anders Persson vet vad han talar om. I nästan 20 år har han varit med och sett Baja-Majan utvecklas. Idag är han vd för företaget.
Nyheter • Publicerad 22 april 2002

-Tidigare ingick vi i det franskägda företaget Sita men har nu köpts upp av Sanifix, ett Stockholmsföretag som också hyr ut Baja-Major, säger Anders Persson. Ur Sanifix har vi sedan bildat dotterbolaget Baja-Maja Ab som jag blivit vd för. Jag gillar inte det där med titlar, men... En nyhet i det nya bolaget är att folk, som till exempel skall ha fest, själva skall kunna komma till Östra industriområdet i Tomelilla och hämta sin Baja-Maja. Allt för att hålla kostnaden nere. -För övrigt tror jag inte att folk i allmänhet kommer att märka någon skillnad, säger Anders Persson. Vi kommer att finnas på plats när det är festivaler, rockkonserter, på golfbanor, allmänna platser och marknader precis som tidigare. Och Baja-Maja kommer att se likadan ut, så när som på loggan och att våra bilar har en annan färg. Loggan är mycket finare nu även om det traditionella hjärtat fortfarande finns kvar. Det är en anställd, Bo-Göran Nilsson, som tagit fram den. Vi har också investerat i en ny bil, en lastväxlare som både kan tömma tunnorna och sätta ut Baja-Majorna. Och den bilen kommer säkert att glädja Peter Rasmusson som nu kör slambilen. Företaget, som omsätter mellan 6 och 7 miljoner kronor per år, har fyra fast anställda som fördubblas med hjälp av vikarier på sommaren. Då går Baja-Majorna i skytteltrafik mellan de olika uppställningsplatserna och förrådet i Tomelilla. Numera har Baja-Maja Ab även sitt kontor på Östra industriområdet. -?Här sitter jag och tar in beställningar och sköter, med mycket hjälp av Anna-Greta Olsson, sekreterare, allt som hör ett företag till med momsinbetalningar, skatter, löner, bokföring med mera. Det tar sin tid att vara budgetansvarig. När Sita var ägare skickade vi iväg alla papper. Kontoret där Anders och Anna-Greta sitter är helt nyrenoverat. Och nu är det gubbarnas duschrum, kök och tvättstuga som är på gång. -Allt för att killarna skall trivas, säger Anders. Anders visar gamla fotografier från 1987. Då körde gubbarna omkring med bilar med släp och lyfte upp Baja-Majorna för handkraft på släpet. -Det är inte konstigt att man fått ont i ryggen, säger Anders som också avslöjar att klottret på alla Baja-Major kostar företaget upp emot 500?000 kronor per år att ta bort.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons