Nyheter

Av bryggorna syns ännu ingenting

Under valet delade socialdemokraterna ut gula flygblad med texten "Vi satsar på badbryggor vid kommunens badplatser". Ett löfte som gick hem hos trelleborgarna.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2003

I flera insändare påpekades hur viktigt man tyckte att detta löfte var, inte minst med tanke på det stora problemet med tång på kommunens stränder. Väster Järs villaförening tog till och med vallöftena på så stort allvar att man lade ner planerna på att sätta ut sin egen brygga under sommaren, eftersom politikerna lovat en ny brygga på västra stranden. Men av de planerna blev intet. Först togs det in anbud på tre bryggor. Sedan ändrades planerna till en enda lång brygga på väster. Men även det blev för dyrt för fritidsnämndens budget. Och några andra pengar fanns inte avsatta så att vallöftet kunde genomföras. - Jag hoppas att vi ska kunna uppfylla löftet till nästa år i stället, säger Leif Johansson (s), ordförande i fritidsnämnden. Nämnden har fått ett sparbeting på 1,2 miljoner till nästa år, men Leif Johansson menar att badbryggorna ändå har hög prioritet. - Vi får dra in på annat i stället. Jag kan inte lova säkert men jag hoppas att det ska gå. Enligt Johansson har nämnden nu hittat firmor som kan tänka sig att utföra arbetet till ett bättre pris än de som lämnade anbud förra gången. Han tycker också att den idé om en sponsrad brygga som nyligen lanserades av en grupp entusiaster låter trevlig. - Varför inte? Jag tror inte det går att finansiera alla bryggor så, men kanske den på Dalabadet. Kommer ni att kunna hålla löftet om badbryggor på alla badplatser under den här mandatperioden? - Ja, det ska uppfyllas.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.