Annons
Nyheter

Åtalas för misshandel med gödselgrep

Oenighet om tippningen av ett gödsel-lass blev upprinnelsen till att en 50-årig Tomelillabo nu åtalas misstänkt för misshandel.
Nyheter • Publicerad 9 april 2002

Den misstänkte mannen kom tillsammans med bekanta till sin kolonilott för att tippa gödsel intill sin tomt. En av koloniföreningens styrelsemedlemmar såg detta och påpekade att 50-åringen måste tippa lasset på sin egen tomt inte på allmänningen. Vittnen som såg hela händelsen har berättat för polisen att 50-åringen då blev ursinning och började käfta med koloniföreningen styrelsemedlem. - Plötsligt höjde han sin gödselgrep och svingade med full kraft mot mig, berättade den skadade mannen senare i ett polisförhör. Grepen träffade i ansiktet och ett av hornen skar upp ett tre centimeter långt skärsår vid höger öga. Mannen blödde kraftigt och fick ordentligt ont. Hans vänner, som stod vid sidan om, drog honom därifrån och ringde också polisen som kom omgående och grep den misstänkte, Den misstänkte mannen nekar till misshandeln och säger att hans antagonist trillade på grepen och skadade sig. Våldet har enligt läkarintyg orsakat smärta, två skrapsår i pannan, blånad, svullnad och ömhet vid ena ögat samt huvud- och nackvärk.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons