Annons
Nyheter

Åtal inlämnat mot Mijailo Mijailovic

(Uppdaterad 9.15) Åtalet mot Anna Lindhs misstänkte mördare, 25-årige Mijailo Mijailovic, har nu lämnats in till Stockholms tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2004

Intresset är stort för åtalet och den drygt 1 100 sidor tjocka förundersökningen. Polisprotokollen kommer att ge svar på de flesta frågor kring mordet som ännu inte blivit offentligt besvarade. Utredningen består av flera delar där framför allt den tekniska delen och förhörsdelen är av särskilt intresse. Mijailovic har erkänt mordet. Han har lämnat en lång och detaljerad berättelse om vad han gjorde dagarna före mordet, själva morddagen den 10 september förra året och dagarna därefter. Enligt advokat Peter Althin hade hans klient inget politiskt motiv att döda Anna Lindh. Knivdådet var heller inte planerat utan mer en stundens ingivelse. Rättegången mot Mijailovic börjar på onsdag i Stockholms tingsrätts säkerhetssal.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons