Annons
Nyheter

Åtal för mord på uteservering

En man i Malmö åtalas för att inför flera vittnen ha skjutit en 34-årig man till döds på en uteservering i Malmö. De såg den 45-årige mannen komma ut från krogen och avlossa ett skott mot offrets huvud.
Nyheter • Publicerad 7 december 2007

I dag åtalades 45-åringen för mord. Han erkänner att han hållit i vapnet, men hävdar att skottet avlossades av misstag. Mordet inträffade på en krog på Claesgatan nära Möllevångstorget den 26 september. Den 34-årige mannen satt utomhus och enligt utredningen hade 45-åringen varit inne på toaletten på krogen. När han kom ut var han beväpnad med en pistol. Han gick fram till 34-åringen och riktade pistolen mot honom. Först ska vapnet ha klickat och 45-åringen gick iväg.

 Men han återvände strax och sköt 34-åringen i huvudet från nära håll, enligt uppgifter i stämningsansökan. Den skottskadade mannen fördes till sjukhus, där han senare avled. Den 45-årige mannen greps i en källare i närheten av

restaurangen. Både den åtalade och offret är tidigare straffade för våldsbrott, den misstänkte gärningsmannen för dråp. Rättegången inleds på Luciadagen.(TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons