Annons
Nyheter

Artisten häktad misstänkt för våldtäkt

Den 42-åriga så kallade världsartist som på sannolika skäl misstänks för att ha våldtagit en kvinna i närheten av Svaneholm utanför Skurup 1999 har häktats. Han förnekar brott.
Nyheter • Publicerad 7 december 2007

Förstora bild >> -->

- Jag vill inte kommentera vilken bevisning jag har, men jag bedömmer den som god. Han medger själv att han träffat flickan, men han förnekar brott, säger Anna Håkansson, åklagare

Annons

Häktningen vid Ystads tingsrätt inleddes klockan 15. Strax före klockan 17.30 förklarade domaren att mannen skulle häktas. Åtal ska vara väckt den 21 december.

Under torsdagseftermiddagen begärdes mannen häktad för våldtäkt.

Han hade sin advokat Stefan Rossell närvarnade under polisförhören som avslutades strax efter klockan 17 på torsdagen.

Den folkkäre och rikskände sångaren är misstänkt för att ha våldtagit en då 18-årig kvinna i Skurup 1999. Våldtäkten anmäldes dock först i våras.

Mannen anmälde sig själv till polisen i Göteborg i tisdags efter att ha varit på jobb utomlands. Han anhölls då och fördes till Ystad för att förhöras. Anna Håkansson kommer att begära att häktningsförhandlingarna sker bakom stängda dörrar.Kvinnan anmälde mannen under 2007 och enligt förundersökningsledare och kammaråklagare Anna Håkansson i Malmö finns stödbevisning förutom kvinnans egna uppgifter.

Kvinnan ska ha arbetat som barnflicka åt skådespelerskan Maria Lundqvist under den period som den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum.

Linda Stark

Carl Johan Engvall

Frida Eriksson

Robert Jönson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons