Annons
Nyheter

Artist begärs häktad för våldtäkt

Den 42-åriga artist som misstänks för våldtäkt kommer att begäras häktad. Han har förhörts av ystadspolisen under torsdagen. Mannen förnekar brott.
Nyheter • Publicerad 6 december 2007
Media var på plats utanför polishuset i Ystad när den kända och nu våldtäktsmisstänkte artisten anlände till Ystad för förhör. Bild: Bass Nilsson.
Media var på plats utanför polishuset i Ystad när den kända och nu våldtäktsmisstänkte artisten anlände till Ystad för förhör. Bild: Bass Nilsson.Foto: 

Han hade sin advokat Stefan Rossell närvarnade under polisförhören som avslutades strax efter klockan 17 på torsdagen. Åklagaren har fram till klockan 12 på fredagen att lämna in sin häktningsansökan.

- Jag vet inte när häktingsförhandlingen kommer att ske, men åklagaren kommer att begära honom häktad, säger polisens informationsansvarige Ewa-Gun Westford.

Annons

Den folkkäre och rikskände sångaren är misstänkt för att ha våldtagit en nu 20-årig kvinna i Skurup 1999.

Anmälan 2007

Kvinnan anmälde mannen under 2007 och enligt förundersökningsledare och kammaråklagare Anna Håkansson i Malmö finns stödbevisning förutom kvinnans egna uppgifter.

Kvinnan ska ha arbetat som barnflicka åt skådespelerskan Maria Lundqvist under den period som den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum.

Linda Stark

Carl Johan Engvall

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons