Nyheter

Artemistjej uttagen till riksläger

Kristina Lantz, SS Artemis, har blivit uttagen till ett riksläger som är första steget till juniorlandslaget och JEM i Glasgow nästa år. Men hon vet fortfarande inte om hon ska tacka ja.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2002

- Jag tränar ju inte lika hårt som många andra gör. Därför blev jag nästan lite rädd när jag fick beskedet. Jag vet fortfarande inte om jag ska åka men förhoppningsvis kan det här motivera mig till att träna hårdare, säger 15-åriga Kristina Lantz. 17 ungdomar, både killar och tjejer, är uttagna till rikslägret som hålls i mitten av september. Tanken är att blivande landslagssimmare ska födas i den gruppen. Junior-EM i Skottland nästa år är huvudmålet. Efter en motig period förra året har Kristina Lantz fått tillbaka glädjen i bassängen. Hon tror själv att sjätteplatsen på 100 meter frisim i Sum Sim, och att hon blev trea bland alla 87:orna i Sverige, ligger bakom uttagningen. - Det gick väldigt bra i DM också men framför allt efter Sum Sim kände jag att simningen blev rolig igen. Förra året gick det nedåt och det kändes svårt när jag var inne i svackan. Jag ville inte träna och sedan hade jag problem med ryggen också, säger Kristina. Under våren har det mesta varit på topp och efter ett litet sommaruppehåll var det dags att sätta igång med träningen i går. - Tidigare har jag kört fem pass i veckan men nu höjer vi nog till sex-sju gånger. Jag måste faktiskt säga att min nya tränare (Dan Eliasson) hjälpt mig jättemycket - och min pappa också (Lars-Göran). För Artemis är det mycket glädjande att en av klubbens simmare blivit kallad till rikslägret, inte minst med tanke på att klubben firar 30-årsjubileum i år.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.