Annons
Nyheter

Är CD-skivan död?

George W. Bush. Världens mäktigaste man, oljans och demokratins beskyddare. Lyssnar på en iPod när han kör ett spinningpass. George W. Bush. iPod. Musik från nätet.
Nyheter • Publicerad 1 juli 2005

Det var New York Times som avslöjade nyheten att den amerikanske presidenten efter påvens begravning men före Ariel Sharons statsbesök i Texas laddade upp med nedladdad musik och en tur på motionscykeln.

Det var på lördagen och presidenten brände enligt måndagens New York Times 1300 kalorier under passet. Exakt vad han lyssnade på är inte känt men tidningen vet att berätta delar av spellistan i ”the First iPod” som amerikanarna numera säger:

Annons

John Fogerty – Centerfield

Van Morrison – Brown Eyed Girl

Joni Mitchell – (You’re so square) Baby, I don’t care

Bland mycket annat, särskilt klassisk country.

För skivindustrin var nyheten lika välkommen som en katolsk präst på natten.

Om inte ens världens mäktigaste man längre köper skivor, vem ska då göra det? Men är det verkligen så här frågar sig säkert vän av ordning eller vän av nedladdning (laglig såväl som eventuellt olaglig)? Här i Sverige? Är CD-skivan död?

En snabb enkät bland våra partiledare ger inga klara besked. Maria Wetterstrand har ingen mp3-spelare och miljöpartiets andra språkrör har inte svarat.

Maud Olofsson har inte lämnat besked liksom Göran Persson medan Fredrik Reinfeldt i det sällskapet framstår som progressiv och alert. Någon mp3-spelare har han ej, men han lyssnar på radio. I mobilen, hälsar pressekreteraren. Maud Olofsson har inte lämnat besked liksom Göran Persson medan Fredrik Reinfeldt i det sällskapet framstår som progressiv och alert. Någon mp3-spelare har han ej, men han lyssnar på radio. I mobilen, hälsar pressekreteraren.

Göran Hägglund har inte heller svarat varför Lars Ohly drar det längsta strået med sitt svarsmejl:

” Hej! Jag har ingen iPod, men väl en mp3-spelare i telefonen. Jag är inte särskilt bra på att använda den, men har laddat ner Queen, Clash och Red Hot Chili Peppers från cdon.com. Clash har jag också som ringsignal ("Should I stay or should I go").

Annons

Hälsningar

Lars Ohly” Kanske gav den skånska skivkedjan Folk & Rock ett tydligare svar i en artikel i Sydsvenskan i vintras. Kedjan ska lägga ner sin verksamhet som den ser ut i dag och eventuellt starta en ny i sommar. Då ska Folk & Rock inte bara sälja musik utan även DVD-filmer och pocketböcker. Som vilken mack eller snabbköp som helst.

Med eller utan träningscykel.

Fortsättning följer.

Mattias Pehrsson

Mattias Pehrsson är chef för nya medier. Du når honom på mattias.pehrsson@skanmedia.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons