Annons
Nyheter

Antagonist sprängde brevlåda

En 22-årig man är åtalad som misstänkt för att på nyårsnatten ha sprängt sönder en brevlåda utanför en bostadsfastighet i Östra Ingelstad.
Nyheter • Publicerad 12 april 2002

I huset bor den före detta fritidspolitikern som i slutet av februari åtalades misstänkt för att med hagelgevär ha skjutit och skadat två unga män som stannat med en bil och uppträtt provocerande utanför hans bostad. Det inträffade i somras och 22-åringen var en av de inblandade den gången och åtalades också för detta, misstänkt för olaga hot. Den före detta fritidspolitikern har till polisen uppgett att han från sitt fönster såg 22-åringen spränga brevlådan. Och för denna skadegörelse kräver nu den drabbade mannen 500 kronor i ersättning. Förutom att 22-åringen är åtalad misstänkt för skadegörelse, åtalas han för brott mot alkohollagen. En polispatrull tog honom nämligen på bar gärning med en dunk innehållande 60 liter hembränd sprit. Polisen såg 22-åringen lämna ett hus där en för dem välkänd person bor. Polisen stoppade den bil han körde och hittade spritdunken gömd under en filt. Eftersom 22-åringen saknar körkort åtalas han också för grov olovlig körning. Ett brott som han för övrigt dömts till fem gånger tidigare.

Lollo Bark lollo.bark@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons