Nyheter

"Allvarligt att kommunväxelninte fungerade"

Torsdagens strömavbrott i Ystad slog ut den kommunala växeln samt SR Malmöhus sändare i området. Ystadborna hade alltså stora svårigheter att nå de lokala myndigheterna och att få information om det inträffade.
Nyheter • Publicerad 7 mars 2002

- Det är ett problem att ystadsborna inte kunde få någon information om det inträffade. Det säger Claes Svensson, vakthavande beslutsfattare på länsstyrelsens försvarsenhet i Malmö till Allehanda. Enligt den beredskapsplanering som finns ska medborgarna kunna få information via lokalradion. Men SR Malmöhus var tyst. Den slavsändare som försörjer området runt det strömslösa Ystad fungerade nämligen inte. - Tydligen har man tagit bort de batterier som sändarna varit utrustade med tidigare, säger Claes Svensson. Samtliga SR-kanaler informerade om strömavbrottet, men på länsstyrelsen är man inte nöjd med att SR Malmöhus lokala sändningar upphörde. - Exakt vad vi kommer att göra med anledning av det inträffade vet jag inte ännu, men självklart måste vi se över rutinerna, säger Claes Svensson.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.