Annons
Nyheter

Allehandas tryckeri havererade

(Uppdaterad 14.34) Allehandas tryckeri drabbades av ett allvarligt tekniskt fel på onsdagskvällen. Tryckpressen stannade helt och tidningen fick tryckas på Sydsvenskans tryckeri i Malmö. Förseningarna blev så stora att tidningen inte kunde delas ut under torsdagsmorgonen, i stället kördes den ut till särskilda utdelningsställen.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2004

Leif Persson, nattchef på tryckeriet i Ystad, beklagar det inträffade: - Det var en frekvensomvandlare som lade av, det är en liten box som styr tryckningen. Och vi lyckades inte få tag på någon ny. Någon frekvensomvandlare fanns inte att uppbringa vare sig i Sverige, Danmark eller Tyskland. - Till slut hittade vi en nere i Schweiz. Men Schweiz är inte med i EU så det är strul med papper och tullen. Förhoppningsvis har vi fått reservdelen på fredag förmiddag, säger Leif Persson. Förhoppningen är att lördagens tidning ska kunna tryckas som vanligt. Enligt Leif Persson är detta första gången som tryckeriet stannat helt, sedan den nya pressen införskaffades 1990. - Visst kan vi drabbas av förseningar, men vi brukar klara av det här i Ystad. Han är överraskad över haveriet. Någon form av slitage var det inte fråga om. Den lilla boxen hade precis bytts ut. - Den hade bara varit i drift i tio dagar, så detta måste vara ett fel från fabriken. Det är givetvis extra irriterande, säger Leif Persson. Under torsdagen fanns Allehanda att hämta i en rad livsmedelsbutiker i spridningsområdet, liksom på redaktionen på Ångkvarnen. Sven Öhrwall var en av många trelleborgare som tvingades ut på en morgonpromenad för att få tag på dagens tidning. Han har haft Allehanda i 45 år och kan inte dra sig till minnes något annat fall då tidningen inte alls kommit ut. Han väntar dock med att säga upp prenumerationen. Här kan du hämta ditt exemplar av Allehanda: Ångkvarnen, Allehandas redaktion. Ag Favör Netto Butiken i Alstad Konsum Anderslöv Perssons livs Klagstorp Gert-Åkes livs Beddinge Strandköp Beddinge Konsum Smygehamn Allehanda beklagar djupt det inträffade.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons