Annons
Nyheter

"Åkermans ruta"

Åter dags för pekpinnar. Förra gången jag informerade er - kära tyckare, risare och rosare - om de regler som gäller för medverkan på denna sida fick jag en och annan känga. Man tyckte att jag är för sträng, bannade mig för att vilja rucka på yttrandefriheten med mera i den vägen.
Nyheter • Publicerad 19 februari 2004

Som någon överdrivet idog censurerare vill jag absolut inte bli betraktad - och känner mig faktiskt inte som någon dylik. Dock har jag rättesnören att följa. Bland dessa finns kravet att namn och telefonnummer ska bifogas allt material till sidan. Orsaken är att jag inte så sällan behöver fråga om eller rätta till något i texten. Exempelvis blev några bidrag i ris-högen bromsade under torsdagen. Är det någon som känner sig "skyldig" till alster angående Citygruppen eller skolan i Gärsnäs måste ni ge er till känna. Annars hamnar dessa texter obevekligen i papperskorgen. Samma gäller Magnus Svensson som kommit med intressanta åsikter om det omdebatterade ungdomshuset i Ystad, det så kallade Palket. Jag måste få reda på vem du är om du vill bli publicerad. Telefonkatalogen, mail-adressen och andra info-källor kan ibland hjälpa mig att hitta den glömske. Så var det med Anneli som risade den person som snott hennes lila cykel härförleden. Åse ringde och berättade att en lila cykel stod parkerad i hennes närhet. Annelis glädje över beskedet blev tyvärr kortvarig. Det var nämligen inte hennes cykel där stod. Men det är aldrig fel att försöka hjälpa till. Så sätt ut ert namn och telefonnummer på allt ni sänder mig så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa er.

Bertil Åkerman insandare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons